CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2014

Sevens dames negende bij World Series in Atlanta
De Nederlandse rugby sevens dames, onderdeel van CTO Amsterdam, zijn in het Amerikaanse Atlanta als negende gefinisht tijdens de tweede stop van de World Series. Na een zware groepsfase won de ploeg de strijd om plaats negen tot en met twaalf.
Lees verder >>>
“Onze stagiaires leveren een bijdrage aan de prestaties van onze topsporters”
Talentontwikkeling op het gebied van topsport en onderwijs staat centraal in de waarden van CTO Amsterdam. Sinds de oprichting wordt studenten in Amsterdam daarom de kans geboden om midden in de topsport hun eigen talenten te ontwikkelen. Mark van den Broek begon bij HvA Volleybal als stagiair en werkt inmiddels al een aantal jaar als accountmanager bij CTO Amsterdam. Het ‘Talent-around-Talent’ concept is de afgelopen jaren veel waard gebleken voor zowel de stagiaires als voor de organisatie.
Lees verder >>>
Tom de Blok: "Dit is de droom van elke honkballer"
Als kleine jongen begon Tom de Blok met honkballen en al snel droomde hij van een professionele carrière in Amerika. Na meer dan tien jaar komt die droom uit voor de pitcher van de L&D Amsterdam Pirates en de Diamonds Amsterdam. In september tekende hij een contract bij de Seattle Mariners en kort daarna mocht hij twee weken 'proeven' in de VS. Het uitstapje smaakte naar meer. In januari maakt Tom de definitieve overstap naar Amerika.
Lees verder >>>

Januari 2014

Nieuwe Rugby Sevens coach Lane klaar voor eerste krachtmeting
Met iets langer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazilië) werken de Dutch Sevens Ladies onder leiding van de nieuwe bondscoach Chris Lane verder toe naar het op de wereldkaart zetten van nederland als rugbyland. Door de professionalisering van het rugbyprogramma hoopt Chris Lane met zijn rugbydames weer 'back on the winning track' te komen.
Lees verder >>>

December 2013

Chris Lane nieuwe hoofdcoach Dames Rugby Sevens
Chris Lane en de Nederlandse Rugby Bond (NRB) hebben een overeenstemming bereikt over een aanstelling als hoofdcoach van de Dames Rugby Sevens tot en met de zomer van 2016. De 47-jarige Australiër is vanaf 1 december 2013 officieel in dienst van de NRB.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

E.ON-NZA trainer Martin Truijens ontvangt doctorstitel13 januari 2012


Martin Truijens, werkzaam als trainer bij E.ON-NZA, heeft afgelopen vrijdag 13 januari succesvol zijn doctorstitel behaald. De zwemcoach verdedigde op de Vrije Universiteit zijn proefschrift “Work in Progress, Altitude Training and Adaptation in Swimming’.

Martin Truijens was al sinds 2002 bezig met zijn promotie en wilde in eerste instantie al in 2008 zijn proefschrift afronden. In 2005 werd hij echter hoofdcoach van het toenmalige TopZwemmen Amsterdam (TZA). Hierdoor liep zijn proefschrift vertraging op. Één Olympische cyclus verder heeft hij zijn proefschrift nu wel afgerond.

Truijens moest zijn werk nog wel verdedigen tegenover een deskundige jury. In deze jury zaten onder andere oud-topzwemmer en Dr. Cees Vervoorn en Dr. Ferran Rodriguez van de Universiteit van Barcelona. Na een uur vol scherpe vragen en een kort beraad kwam het verlossende woord van Peter Beek, prof.dr. van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de VU.

CTO Amsterdam feliciteert bij deze Martin Truijens met het behalen van zijn doctorstitel. Wij hopen dat hij zijn werk bij E.ON-NZA de komende jaren met veel succes kan voortzetten.