CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2015

Topzwemmers bezoeken jeugd tijdens schoolzwemmen Amsterdam
Sebastiaan Verschuren en de andere topzwemmers uit Amsterdam zijn deze weken weer te gast bij het schoolzwemproject ‘Word een echte Swimstar’ in Amsterdam. De gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers, trainend binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>

December 2014

CTO Amsterdam opent High Performance Gym in Sloterparkbad
In het Sloterparkbad is vorige week woensdag een nieuwe krachtruimte geopend voor de topzwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam. De CTO Amsterdam High Performance Gym zal door de Amsterdamse topzwemmers maximaal benut worden op weg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Lees verder >>>

November 2014

Amsterdamse topzwemmers stimuleren jeugd tijdens schoolzwemmen
Olympische topzwemmers Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren zijn deze week te gast bij het schoolzwemproject 'Word een echte Swimstar' in Amsterdam. De Gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers actief binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>
Linda Franssen draagt captainstokje Ladies Sevens rugbyteam over
Linda Franssen is niet langer de captain van het Ladies Sevens NL rugbyteam. De staf van de Nederlandse dames heeft dit besluit afgelopen week genomen. Linda heeft aan haar team kenbaar gemaakt terug te stappen en zal als speelster onderdeel van de Elite selectie blijven uitmaken.
Lees verder >>>

Oktober 2014

Elise Meijerink: “CTO is een unieke kans op weg naar de Bene League”
Afgelopen seizoen mocht Elise Meijerink toetreden tot het CTO Amsterdam Talent Team, het talentenprogramma van de KNVB en CTO Amsterdam. In één seizoen boekte ze niet alleen veel sportieve vooruitgang, maar behaalde ze ook haar diploma aan het ROC van Amsterdam. Dit seizoen volgt een nieuwe uitdaging aan de HvA, maar hoopt ze ook op een sportieve stap vooruit: “Uitstromen naar de Bene League is het doel voor dit seizoen.”
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

E.ON-NZA trainer Martin Truijens ontvangt doctorstitel13 januari 2012


Martin Truijens, werkzaam als trainer bij E.ON-NZA, heeft afgelopen vrijdag 13 januari succesvol zijn doctorstitel behaald. De zwemcoach verdedigde op de Vrije Universiteit zijn proefschrift “Work in Progress, Altitude Training and Adaptation in Swimming’.

Martin Truijens was al sinds 2002 bezig met zijn promotie en wilde in eerste instantie al in 2008 zijn proefschrift afronden. In 2005 werd hij echter hoofdcoach van het toenmalige TopZwemmen Amsterdam (TZA). Hierdoor liep zijn proefschrift vertraging op. Één Olympische cyclus verder heeft hij zijn proefschrift nu wel afgerond.

Truijens moest zijn werk nog wel verdedigen tegenover een deskundige jury. In deze jury zaten onder andere oud-topzwemmer en Dr. Cees Vervoorn en Dr. Ferran Rodriguez van de Universiteit van Barcelona. Na een uur vol scherpe vragen en een kort beraad kwam het verlossende woord van Peter Beek, prof.dr. van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de VU.

CTO Amsterdam feliciteert bij deze Martin Truijens met het behalen van zijn doctorstitel. Wij hopen dat hij zijn werk bij E.ON-NZA de komende jaren met veel succes kan voortzetten.