CTO Amsterdam Nieuws

September 2014

NRB en CTO Amsterdam intensiveren samenwerking
CTO Amsterdam heeft per 1 september jl. het management van de drie dames sevens rugby programma’s overgenomen van de Nederlandse Rugby Bond. Hiermee is het partnerschap tussen beide partijen op het gebied van dames rugby sevens geïntensiveerd.
Lees verder >>>

Juli 2014

“Als topsporter vraag je veel van je lichaam, dus voeding is cruciaal!”
Sinds de start van het seizoen 2013-2014 werkt CTO Amsterdam samen met EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland. Dankzij dit partnership wordt biologisch eten bereikbaar voor de CTO Amsterdam sporters en kunnen zij hun voeding en sport nog beter op elkaar afstemmen. De sporters herkennen deze kansen in groeiende mate, waardoor EkoPlaza een grote groep sportieve ambassadeurs heeft gevonden. Beide partijen zien mooie kansen om dit partnership in de toekomst uit te bouwen.
Lees verder >>>

Juni 2014

Zes medailles voor zwemmers CTO Amsterdam bij NJJK
Drie zwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en CTO Amsterdam hebben gezamenlijk zes medailles gewonnen bij Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen. Tessa Vermeulen pakte drie titels.
Lees verder >>>
Mathys Goosen: “In Amsterdam kan ik al mijn dromen waarmaken”
Jarenlang behoorde Mathys Goosen tot de snelste jeugdzwemmers van Zuid-Afrika. Het jonge vlinderslagtalent, die tevens in het bezit is van een Nederlands paspoort, droomt van een olympische medaille. Om de volgende stap in de richting van dat doel te zetten, verhuisde hij eind december naar Amsterdam. Deze zomer debuteert hij voor Nederland bij de Jeugd Olympische Spelen.
Lees verder >>>

April 2014

Selectie IRB Women’s Sevens World Series in Amsterdam bekend
Over tweeënhalve week vindt in Amsterdam de vijfde en laatste speelronde van de IRB Women’s Sevens World Series plaats tijdens de Amsterdam 7's. Vandaag maakte de Australische bondscoach van de Dutch Sevens Ladies zijn selectie voor deze belangrijke speelronde op weg naar de Olympische Spelen in Rio bekend.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

E.ON-NZA trainer Martin Truijens ontvangt doctorstitel13 januari 2012


Martin Truijens, werkzaam als trainer bij E.ON-NZA, heeft afgelopen vrijdag 13 januari succesvol zijn doctorstitel behaald. De zwemcoach verdedigde op de Vrije Universiteit zijn proefschrift “Work in Progress, Altitude Training and Adaptation in Swimming’.

Martin Truijens was al sinds 2002 bezig met zijn promotie en wilde in eerste instantie al in 2008 zijn proefschrift afronden. In 2005 werd hij echter hoofdcoach van het toenmalige TopZwemmen Amsterdam (TZA). Hierdoor liep zijn proefschrift vertraging op. Één Olympische cyclus verder heeft hij zijn proefschrift nu wel afgerond.

Truijens moest zijn werk nog wel verdedigen tegenover een deskundige jury. In deze jury zaten onder andere oud-topzwemmer en Dr. Cees Vervoorn en Dr. Ferran Rodriguez van de Universiteit van Barcelona. Na een uur vol scherpe vragen en een kort beraad kwam het verlossende woord van Peter Beek, prof.dr. van de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de VU.

CTO Amsterdam feliciteert bij deze Martin Truijens met het behalen van zijn doctorstitel. Wij hopen dat hij zijn werk bij E.ON-NZA de komende jaren met veel succes kan voortzetten.