CTO Amsterdam Nieuws

September 2014

NRB en CTO Amsterdam intensiveren samenwerking
CTO Amsterdam heeft per 1 september jl. het management van de drie dames sevens rugby programma’s overgenomen van de Nederlandse Rugby Bond. Hiermee is het partnerschap tussen beide partijen op het gebied van dames rugby sevens geïntensiveerd.
Lees verder >>>

Juli 2014

“Als topsporter vraag je veel van je lichaam, dus voeding is cruciaal!”
Sinds de start van het seizoen 2013-2014 werkt CTO Amsterdam samen met EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland. Dankzij dit partnership wordt biologisch eten bereikbaar voor de CTO Amsterdam sporters en kunnen zij hun voeding en sport nog beter op elkaar afstemmen. De sporters herkennen deze kansen in groeiende mate, waardoor EkoPlaza een grote groep sportieve ambassadeurs heeft gevonden. Beide partijen zien mooie kansen om dit partnership in de toekomst uit te bouwen.
Lees verder >>>

Juni 2014

Zes medailles voor zwemmers CTO Amsterdam bij NJJK
Drie zwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en CTO Amsterdam hebben gezamenlijk zes medailles gewonnen bij Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen. Tessa Vermeulen pakte drie titels.
Lees verder >>>
Mathys Goosen: “In Amsterdam kan ik al mijn dromen waarmaken”
Jarenlang behoorde Mathys Goosen tot de snelste jeugdzwemmers van Zuid-Afrika. Het jonge vlinderslagtalent, die tevens in het bezit is van een Nederlands paspoort, droomt van een olympische medaille. Om de volgende stap in de richting van dat doel te zetten, verhuisde hij eind december naar Amsterdam. Deze zomer debuteert hij voor Nederland bij de Jeugd Olympische Spelen.
Lees verder >>>

April 2014

Selectie IRB Women’s Sevens World Series in Amsterdam bekend
Over tweeënhalve week vindt in Amsterdam de vijfde en laatste speelronde van de IRB Women’s Sevens World Series plaats tijdens de Amsterdam 7's. Vandaag maakte de Australische bondscoach van de Dutch Sevens Ladies zijn selectie voor deze belangrijke speelronde op weg naar de Olympische Spelen in Rio bekend.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Hong Kong Sevens: CTO Rugby eindigt op 8e plaats28 maart 2012


De Rugby Sevens dames van CTO Amsterdam en de NRB nam op 23 en 24 maart deel aan de Hong Kong Sevens. In Hong Kong was de gehele wereldtop aanwezig. De dames eindigden na uiteindelijk op een achtste plaats.

Op het toernooi in Hong Kong waren twaalf landen afgekomen. Nederland was ingedeeld bij het gastland en wereldkampioen Australië. De openingswedstrijd tegen de wereldkampioen ging nipt verloren, 21-28. Vervolgens werd Hong Kong verslagen met 19-5 en werd een plek in de halve finale veilig gesteld.

In de halve finale kwamen de Sevens Spanje tegen, één van de grootste Europese concurrenten van Nederland. De wedstrijd ging verloren met 0-14, waardoor Nederland om de zevende plaats moest strijden met Rusland. Ook deze wedstrijd ging nipt verloren (0-5).

De Nederlandse Sevens richten zich nu op de volgende stop van de IRB World Series in Londen. Op 11 en 12 mei zal de wereldtop zich in de Engelse hoofdstad verzamelen en krijgen de CTO rugbysters de kans om zich opnieuw te meten met de sterkste rugbylanden. Op de hoogte blijven van de resultaten van de rugbysters? Volg dan @dutch7sladies en @CTOAmsterdam!