CTO Amsterdam Nieuws

Oktober 2014

Elise Meijerink: “CTO is een unieke kans op weg naar de Bene League”
Afgelopen seizoen mocht Elise Meijerink toetreden tot het CTO Amsterdam Talent Team, het talentenprogramma van de KNVB en CTO Amsterdam. In één seizoen boekte ze niet alleen veel sportieve vooruitgang, maar behaalde ze ook haar diploma aan het ROC van Amsterdam. Dit seizoen volgt een nieuwe uitdaging aan de HvA, maar hoopt ze ook op een sportieve stap vooruit: “Uitstromen naar de Bene League is het doel voor dit seizoen.”
Lees verder >>>
Nieuwe CTO Amsterdam seizoen officieel van start aan de Bosbaan
In het Olympic Training Center (OTC) aan de Bosbaan hebben meer dan 150 sporters, coaches en relaties van CTO Amsterdam het seizoen gezamenlijk geopend. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd bovendien de verlenging van de samenwerking met EkoPlaza aangekondigd.
Lees verder >>>
EkoPlaza en CTO Amsterdam verlengen samenwerking
Tijdens de jaarlijkse kick-off van het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam, de officiële aftrap van het nieuwe seizoen, hebben CTO Amsterdam en EkoPlaza hun samenwerking verlengd tot en met 2016.
Lees verder >>>

September 2014

NRB en CTO Amsterdam intensiveren samenwerking
CTO Amsterdam heeft per 1 september jl. het management van de drie dames sevens rugby programma’s overgenomen van de Nederlandse Rugby Bond. Hiermee is het partnerschap tussen beide partijen op het gebied van dames rugby sevens geïntensiveerd.
Lees verder >>>

Juli 2014

“Als topsporter vraag je veel van je lichaam, dus voeding is cruciaal!”
Sinds de start van het seizoen 2013-2014 werkt CTO Amsterdam samen met EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland. Dankzij dit partnership wordt biologisch eten bereikbaar voor de CTO Amsterdam sporters en kunnen zij hun voeding en sport nog beter op elkaar afstemmen. De sporters herkennen deze kansen in groeiende mate, waardoor EkoPlaza een grote groep sportieve ambassadeurs heeft gevonden. Beide partijen zien mooie kansen om dit partnership in de toekomst uit te bouwen.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Hong Kong Sevens: CTO Rugby eindigt op 8e plaats28 maart 2012


De Rugby Sevens dames van CTO Amsterdam en de NRB nam op 23 en 24 maart deel aan de Hong Kong Sevens. In Hong Kong was de gehele wereldtop aanwezig. De dames eindigden na uiteindelijk op een achtste plaats.

Op het toernooi in Hong Kong waren twaalf landen afgekomen. Nederland was ingedeeld bij het gastland en wereldkampioen Australië. De openingswedstrijd tegen de wereldkampioen ging nipt verloren, 21-28. Vervolgens werd Hong Kong verslagen met 19-5 en werd een plek in de halve finale veilig gesteld.

In de halve finale kwamen de Sevens Spanje tegen, één van de grootste Europese concurrenten van Nederland. De wedstrijd ging verloren met 0-14, waardoor Nederland om de zevende plaats moest strijden met Rusland. Ook deze wedstrijd ging nipt verloren (0-5).

De Nederlandse Sevens richten zich nu op de volgende stop van de IRB World Series in Londen. Op 11 en 12 mei zal de wereldtop zich in de Engelse hoofdstad verzamelen en krijgen de CTO rugbysters de kans om zich opnieuw te meten met de sterkste rugbylanden. Op de hoogte blijven van de resultaten van de rugbysters? Volg dan @dutch7sladies en @CTOAmsterdam!