CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2014

Sevens dames negende bij World Series in Atlanta
De Nederlandse rugby sevens dames, onderdeel van CTO Amsterdam, zijn in het Amerikaanse Atlanta als negende gefinisht tijdens de tweede stop van de World Series. Na een zware groepsfase won de ploeg de strijd om plaats negen tot en met twaalf.
Lees verder >>>
“Onze stagiaires leveren een bijdrage aan de prestaties van onze topsporters”
Talentontwikkeling op het gebied van topsport en onderwijs staat centraal in de waarden van CTO Amsterdam. Sinds de oprichting wordt studenten in Amsterdam daarom de kans geboden om midden in de topsport hun eigen talenten te ontwikkelen. Mark van den Broek begon bij HvA Volleybal als stagiair en werkt inmiddels al een aantal jaar als accountmanager bij CTO Amsterdam. Het ‘Talent-around-Talent’ concept is de afgelopen jaren veel waard gebleken voor zowel de stagiaires als voor de organisatie.
Lees verder >>>
Tom de Blok: "Dit is de droom van elke honkballer"
Als kleine jongen begon Tom de Blok met honkballen en al snel droomde hij van een professionele carrière in Amerika. Na meer dan tien jaar komt die droom uit voor de pitcher van de L&D Amsterdam Pirates en de Diamonds Amsterdam. In september tekende hij een contract bij de Seattle Mariners en kort daarna mocht hij twee weken 'proeven' in de VS. Het uitstapje smaakte naar meer. In januari maakt Tom de definitieve overstap naar Amerika.
Lees verder >>>

Januari 2014

Nieuwe Rugby Sevens coach Lane klaar voor eerste krachtmeting
Met iets langer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazilië) werken de Dutch Sevens Ladies onder leiding van de nieuwe bondscoach Chris Lane verder toe naar het op de wereldkaart zetten van nederland als rugbyland. Door de professionalisering van het rugbyprogramma hoopt Chris Lane met zijn rugbydames weer 'back on the winning track' te komen.
Lees verder >>>

December 2013

Chris Lane nieuwe hoofdcoach Dames Rugby Sevens
Chris Lane en de Nederlandse Rugby Bond (NRB) hebben een overeenstemming bereikt over een aanstelling als hoofdcoach van de Dames Rugby Sevens tot en met de zomer van 2016. De 47-jarige Australiër is vanaf 1 december 2013 officieel in dienst van de NRB.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Hong Kong Sevens: CTO Rugby eindigt op 8e plaats28 maart 2012


De Rugby Sevens dames van CTO Amsterdam en de NRB nam op 23 en 24 maart deel aan de Hong Kong Sevens. In Hong Kong was de gehele wereldtop aanwezig. De dames eindigden na uiteindelijk op een achtste plaats.

Op het toernooi in Hong Kong waren twaalf landen afgekomen. Nederland was ingedeeld bij het gastland en wereldkampioen Australië. De openingswedstrijd tegen de wereldkampioen ging nipt verloren, 21-28. Vervolgens werd Hong Kong verslagen met 19-5 en werd een plek in de halve finale veilig gesteld.

In de halve finale kwamen de Sevens Spanje tegen, één van de grootste Europese concurrenten van Nederland. De wedstrijd ging verloren met 0-14, waardoor Nederland om de zevende plaats moest strijden met Rusland. Ook deze wedstrijd ging nipt verloren (0-5).

De Nederlandse Sevens richten zich nu op de volgende stop van de IRB World Series in Londen. Op 11 en 12 mei zal de wereldtop zich in de Engelse hoofdstad verzamelen en krijgen de CTO rugbysters de kans om zich opnieuw te meten met de sterkste rugbylanden. Op de hoogte blijven van de resultaten van de rugbysters? Volg dan @dutch7sladies en @CTOAmsterdam!