CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2015

Topzwemmers bezoeken jeugd tijdens schoolzwemmen Amsterdam
Sebastiaan Verschuren en de andere topzwemmers uit Amsterdam zijn deze weken weer te gast bij het schoolzwemproject ‘Word een echte Swimstar’ in Amsterdam. De gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers, trainend binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>

December 2014

CTO Amsterdam opent High Performance Gym in Sloterparkbad
In het Sloterparkbad is vorige week woensdag een nieuwe krachtruimte geopend voor de topzwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam. De CTO Amsterdam High Performance Gym zal door de Amsterdamse topzwemmers maximaal benut worden op weg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Lees verder >>>

November 2014

Amsterdamse topzwemmers stimuleren jeugd tijdens schoolzwemmen
Olympische topzwemmers Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren zijn deze week te gast bij het schoolzwemproject 'Word een echte Swimstar' in Amsterdam. De Gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers actief binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>
Linda Franssen draagt captainstokje Ladies Sevens rugbyteam over
Linda Franssen is niet langer de captain van het Ladies Sevens NL rugbyteam. De staf van de Nederlandse dames heeft dit besluit afgelopen week genomen. Linda heeft aan haar team kenbaar gemaakt terug te stappen en zal als speelster onderdeel van de Elite selectie blijven uitmaken.
Lees verder >>>

Oktober 2014

Elise Meijerink: “CTO is een unieke kans op weg naar de Bene League”
Afgelopen seizoen mocht Elise Meijerink toetreden tot het CTO Amsterdam Talent Team, het talentenprogramma van de KNVB en CTO Amsterdam. In één seizoen boekte ze niet alleen veel sportieve vooruitgang, maar behaalde ze ook haar diploma aan het ROC van Amsterdam. Dit seizoen volgt een nieuwe uitdaging aan de HvA, maar hoopt ze ook op een sportieve stap vooruit: “Uitstromen naar de Bene League is het doel voor dit seizoen.”
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Hong Kong Sevens: CTO Rugby eindigt op 8e plaats28 maart 2012


De Rugby Sevens dames van CTO Amsterdam en de NRB nam op 23 en 24 maart deel aan de Hong Kong Sevens. In Hong Kong was de gehele wereldtop aanwezig. De dames eindigden na uiteindelijk op een achtste plaats.

Op het toernooi in Hong Kong waren twaalf landen afgekomen. Nederland was ingedeeld bij het gastland en wereldkampioen Australië. De openingswedstrijd tegen de wereldkampioen ging nipt verloren, 21-28. Vervolgens werd Hong Kong verslagen met 19-5 en werd een plek in de halve finale veilig gesteld.

In de halve finale kwamen de Sevens Spanje tegen, één van de grootste Europese concurrenten van Nederland. De wedstrijd ging verloren met 0-14, waardoor Nederland om de zevende plaats moest strijden met Rusland. Ook deze wedstrijd ging nipt verloren (0-5).

De Nederlandse Sevens richten zich nu op de volgende stop van de IRB World Series in Londen. Op 11 en 12 mei zal de wereldtop zich in de Engelse hoofdstad verzamelen en krijgen de CTO rugbysters de kans om zich opnieuw te meten met de sterkste rugbylanden. Op de hoogte blijven van de resultaten van de rugbysters? Volg dan @dutch7sladies en @CTOAmsterdam!