CTO Amsterdam Nieuws

Oktober 2014

Elise Meijerink: “CTO is een unieke kans op weg naar de Bene League”
Afgelopen seizoen mocht Elise Meijerink toetreden tot het CTO Amsterdam Talent Team, het talentenprogramma van de KNVB en CTO Amsterdam. In één seizoen boekte ze niet alleen veel sportieve vooruitgang, maar behaalde ze ook haar diploma aan het ROC van Amsterdam. Dit seizoen volgt een nieuwe uitdaging aan de HvA, maar hoopt ze ook op een sportieve stap vooruit: “Uitstromen naar de Bene League is het doel voor dit seizoen.”
Lees verder >>>
Nieuwe CTO Amsterdam seizoen officieel van start aan de Bosbaan
In het Olympic Training Center (OTC) aan de Bosbaan hebben meer dan 150 sporters, coaches en relaties van CTO Amsterdam het seizoen gezamenlijk geopend. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd bovendien de verlenging van de samenwerking met EkoPlaza aangekondigd.
Lees verder >>>
EkoPlaza en CTO Amsterdam verlengen samenwerking
Tijdens de jaarlijkse kick-off van het Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) Amsterdam, de officiële aftrap van het nieuwe seizoen, hebben CTO Amsterdam en EkoPlaza hun samenwerking verlengd tot en met 2016.
Lees verder >>>

September 2014

NRB en CTO Amsterdam intensiveren samenwerking
CTO Amsterdam heeft per 1 september jl. het management van de drie dames sevens rugby programma’s overgenomen van de Nederlandse Rugby Bond. Hiermee is het partnerschap tussen beide partijen op het gebied van dames rugby sevens geïntensiveerd.
Lees verder >>>

Juli 2014

“Als topsporter vraag je veel van je lichaam, dus voeding is cruciaal!”
Sinds de start van het seizoen 2013-2014 werkt CTO Amsterdam samen met EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland. Dankzij dit partnership wordt biologisch eten bereikbaar voor de CTO Amsterdam sporters en kunnen zij hun voeding en sport nog beter op elkaar afstemmen. De sporters herkennen deze kansen in groeiende mate, waardoor EkoPlaza een grote groep sportieve ambassadeurs heeft gevonden. Beide partijen zien mooie kansen om dit partnership in de toekomst uit te bouwen.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Roel Braas verbreekt wereldrecord indoorroeien25 januari 2012


Roel Braas heeft tijdens de Amsterdam World Ergohead een nieuw indoor-wereldrecord geroeid. Braas, onderdeel van de Nederlandse mannen acht, verbeterde het oude ergometerrecord met ruim 50 meter.

De Amsterdam World Ergohead vond afgelopen 22 januari plaats in het Universitair Sport Centrum te Amsterdam. Op het toernooi waren verschillende internationale toppers afgekomen. Dit resulteerde in wereldrecords in drie verschillende categorieën.

Één van deze records kwam op naam van Roel Braas. Na 20 minuten op de ergometer te hebben geroeid had hij 6433 meter afgelegd, terwijl het oude record op 6387 meter stond. Braas won hiermee tevens een prijs van €1000,-

Roel Braas kwalificeerde zich afgelopen augustus met de Nederlandse mannen acht voor de Olympische Spelen. In Londen hoopt hij met zijn landgenoten de gouden medaille te behalen. Na 2012 zal hij zich volledig richten op zijn individuele roeicarrière. Als skiffeur hoopt hij in Rio de Janeiro goud te winnen.