CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2015

Topzwemmers bezoeken jeugd tijdens schoolzwemmen Amsterdam
Sebastiaan Verschuren en de andere topzwemmers uit Amsterdam zijn deze weken weer te gast bij het schoolzwemproject ‘Word een echte Swimstar’ in Amsterdam. De gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers, trainend binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>

December 2014

CTO Amsterdam opent High Performance Gym in Sloterparkbad
In het Sloterparkbad is vorige week woensdag een nieuwe krachtruimte geopend voor de topzwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Amsterdam. De CTO Amsterdam High Performance Gym zal door de Amsterdamse topzwemmers maximaal benut worden op weg naar kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Lees verder >>>

November 2014

Amsterdamse topzwemmers stimuleren jeugd tijdens schoolzwemmen
Olympische topzwemmers Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren zijn deze week te gast bij het schoolzwemproject 'Word een echte Swimstar' in Amsterdam. De Gemeente Amsterdam organiseert het schoolzwemmen om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen goed te leren zwemmen. KNZB topzwemmers actief binnen het Centrum voor Topsport en Onderwijs Amsterdam zijn ambassadeurs van het schoolzwemproject en willen de jeugd hiermee stimuleren meer te gaan zwemmen.
Lees verder >>>
Linda Franssen draagt captainstokje Ladies Sevens rugbyteam over
Linda Franssen is niet langer de captain van het Ladies Sevens NL rugbyteam. De staf van de Nederlandse dames heeft dit besluit afgelopen week genomen. Linda heeft aan haar team kenbaar gemaakt terug te stappen en zal als speelster onderdeel van de Elite selectie blijven uitmaken.
Lees verder >>>

Oktober 2014

Elise Meijerink: “CTO is een unieke kans op weg naar de Bene League”
Afgelopen seizoen mocht Elise Meijerink toetreden tot het CTO Amsterdam Talent Team, het talentenprogramma van de KNVB en CTO Amsterdam. In één seizoen boekte ze niet alleen veel sportieve vooruitgang, maar behaalde ze ook haar diploma aan het ROC van Amsterdam. Dit seizoen volgt een nieuwe uitdaging aan de HvA, maar hoopt ze ook op een sportieve stap vooruit: “Uitstromen naar de Bene League is het doel voor dit seizoen.”
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Roel Braas verbreekt wereldrecord indoorroeien25 januari 2012


Roel Braas heeft tijdens de Amsterdam World Ergohead een nieuw indoor-wereldrecord geroeid. Braas, onderdeel van de Nederlandse mannen acht, verbeterde het oude ergometerrecord met ruim 50 meter.

De Amsterdam World Ergohead vond afgelopen 22 januari plaats in het Universitair Sport Centrum te Amsterdam. Op het toernooi waren verschillende internationale toppers afgekomen. Dit resulteerde in wereldrecords in drie verschillende categorieën.

Één van deze records kwam op naam van Roel Braas. Na 20 minuten op de ergometer te hebben geroeid had hij 6433 meter afgelegd, terwijl het oude record op 6387 meter stond. Braas won hiermee tevens een prijs van €1000,-

Roel Braas kwalificeerde zich afgelopen augustus met de Nederlandse mannen acht voor de Olympische Spelen. In Londen hoopt hij met zijn landgenoten de gouden medaille te behalen. Na 2012 zal hij zich volledig richten op zijn individuele roeicarrière. Als skiffeur hoopt hij in Rio de Janeiro goud te winnen.