CTO Amsterdam Nieuws

Februari 2014

Sevens dames negende bij World Series in Atlanta
De Nederlandse rugby sevens dames, onderdeel van CTO Amsterdam, zijn in het Amerikaanse Atlanta als negende gefinisht tijdens de tweede stop van de World Series. Na een zware groepsfase won de ploeg de strijd om plaats negen tot en met twaalf.
Lees verder >>>
“Onze stagiaires leveren een bijdrage aan de prestaties van onze topsporters”
Talentontwikkeling op het gebied van topsport en onderwijs staat centraal in de waarden van CTO Amsterdam. Sinds de oprichting wordt studenten in Amsterdam daarom de kans geboden om midden in de topsport hun eigen talenten te ontwikkelen. Mark van den Broek begon bij HvA Volleybal als stagiair en werkt inmiddels al een aantal jaar als accountmanager bij CTO Amsterdam. Het ‘Talent-around-Talent’ concept is de afgelopen jaren veel waard gebleken voor zowel de stagiaires als voor de organisatie.
Lees verder >>>
Tom de Blok: "Dit is de droom van elke honkballer"
Als kleine jongen begon Tom de Blok met honkballen en al snel droomde hij van een professionele carrière in Amerika. Na meer dan tien jaar komt die droom uit voor de pitcher van de L&D Amsterdam Pirates en de Diamonds Amsterdam. In september tekende hij een contract bij de Seattle Mariners en kort daarna mocht hij twee weken 'proeven' in de VS. Het uitstapje smaakte naar meer. In januari maakt Tom de definitieve overstap naar Amerika.
Lees verder >>>

Januari 2014

Nieuwe Rugby Sevens coach Lane klaar voor eerste krachtmeting
Met iets langer dan twee jaar te gaan tot de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro (Brazilië) werken de Dutch Sevens Ladies onder leiding van de nieuwe bondscoach Chris Lane verder toe naar het op de wereldkaart zetten van nederland als rugbyland. Door de professionalisering van het rugbyprogramma hoopt Chris Lane met zijn rugbydames weer 'back on the winning track' te komen.
Lees verder >>>

December 2013

Chris Lane nieuwe hoofdcoach Dames Rugby Sevens
Chris Lane en de Nederlandse Rugby Bond (NRB) hebben een overeenstemming bereikt over een aanstelling als hoofdcoach van de Dames Rugby Sevens tot en met de zomer van 2016. De 47-jarige Australiër is vanaf 1 december 2013 officieel in dienst van de NRB.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Roel Braas verbreekt wereldrecord indoorroeien25 januari 2012


Roel Braas heeft tijdens de Amsterdam World Ergohead een nieuw indoor-wereldrecord geroeid. Braas, onderdeel van de Nederlandse mannen acht, verbeterde het oude ergometerrecord met ruim 50 meter.

De Amsterdam World Ergohead vond afgelopen 22 januari plaats in het Universitair Sport Centrum te Amsterdam. Op het toernooi waren verschillende internationale toppers afgekomen. Dit resulteerde in wereldrecords in drie verschillende categorieën.

Één van deze records kwam op naam van Roel Braas. Na 20 minuten op de ergometer te hebben geroeid had hij 6433 meter afgelegd, terwijl het oude record op 6387 meter stond. Braas won hiermee tevens een prijs van €1000,-

Roel Braas kwalificeerde zich afgelopen augustus met de Nederlandse mannen acht voor de Olympische Spelen. In Londen hoopt hij met zijn landgenoten de gouden medaille te behalen. Na 2012 zal hij zich volledig richten op zijn individuele roeicarrière. Als skiffeur hoopt hij in Rio de Janeiro goud te winnen.