CTO Amsterdam Nieuws

Juli 2014

“Als topsporter vraag je veel van je lichaam, dus voeding is cruciaal!”
Sinds de start van het seizoen 2013-2014 werkt CTO Amsterdam samen met EkoPlaza, de biologische supermarkt van Nederland. Dankzij dit partnership wordt biologisch eten bereikbaar voor de CTO Amsterdam sporters en kunnen zij hun voeding en sport nog beter op elkaar afstemmen. De sporters herkennen deze kansen in groeiende mate, waardoor EkoPlaza een grote groep sportieve ambassadeurs heeft gevonden. Beide partijen zien mooie kansen om dit partnership in de toekomst uit te bouwen.
Lees verder >>>

Juni 2014

Zes medailles voor zwemmers CTO Amsterdam bij NJJK
Drie zwemmers uit het trainingsprogramma van de KNZB en CTO Amsterdam hebben gezamenlijk zes medailles gewonnen bij Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen. Tessa Vermeulen pakte drie titels.
Lees verder >>>
Mathys Goosen: “In Amsterdam kan ik al mijn dromen waarmaken”
Jarenlang behoorde Mathys Goosen tot de snelste jeugdzwemmers van Zuid-Afrika. Het jonge vlinderslagtalent, die tevens in het bezit is van een Nederlands paspoort, droomt van een olympische medaille. Om de volgende stap in de richting van dat doel te zetten, verhuisde hij eind december naar Amsterdam. Deze zomer debuteert hij voor Nederland bij de Jeugd Olympische Spelen.
Lees verder >>>

April 2014

Selectie IRB Women’s Sevens World Series in Amsterdam bekend
Over tweeënhalve week vindt in Amsterdam de vijfde en laatste speelronde van de IRB Women’s Sevens World Series plaats tijdens de Amsterdam 7's. Vandaag maakte de Australische bondscoach van de Dutch Sevens Ladies zijn selectie voor deze belangrijke speelronde op weg naar de Olympische Spelen in Rio bekend.
Lees verder >>>
Partners CTO Amsterdam initiëren ontwikkeling sportpoli in AMC
Blessures zijn voor veel topsporters een vervelend, maar onontkoombaar onderdeel van hun sportieve carrière. Om de volgende stap te zetten in de behandeling en preventie van blessures wordt in Amsterdam een sportpoli in het AMC opgezet. Hier kunnen topsporters uit Amsterdam en omstreken op een vaste locatie terecht, waarbij de beste zorg vanuit verschillende disciplines bij elkaar gebracht wordt. De Sportartsen Groep, Manual Fysion, het AMC, de VU Faculteit bewegingswetenschappen en CTO Amsterdam hopen hiermee een grote efficiëntieslag te slaan.
Lees verder >>>

CTO Amsterdam Nieuws

Roel Braas verbreekt wereldrecord indoorroeien25 januari 2012


Roel Braas heeft tijdens de Amsterdam World Ergohead een nieuw indoor-wereldrecord geroeid. Braas, onderdeel van de Nederlandse mannen acht, verbeterde het oude ergometerrecord met ruim 50 meter.

De Amsterdam World Ergohead vond afgelopen 22 januari plaats in het Universitair Sport Centrum te Amsterdam. Op het toernooi waren verschillende internationale toppers afgekomen. Dit resulteerde in wereldrecords in drie verschillende categorieën.

Één van deze records kwam op naam van Roel Braas. Na 20 minuten op de ergometer te hebben geroeid had hij 6433 meter afgelegd, terwijl het oude record op 6387 meter stond. Braas won hiermee tevens een prijs van €1000,-

Roel Braas kwalificeerde zich afgelopen augustus met de Nederlandse mannen acht voor de Olympische Spelen. In Londen hoopt hij met zijn landgenoten de gouden medaille te behalen. Na 2012 zal hij zich volledig richten op zijn individuele roeicarrière. Als skiffeur hoopt hij in Rio de Janeiro goud te winnen.